ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

Κλασικά πολίτικα με μπόλικο σκόρδο ή κλασικά Σμυρνέικα σαν τα νηστίσιμα...
...Ρεβυθοσουντζουκάκια δεν έχετε ξανά δοκιμάσει ποτέ.Σε 3 απλά βήματα τα Ρεβυθοσουντζουκάκια θα τα λατρέψετε και θα τα προτιμήσετε από τα κλασικά με τον κιμά.








                       Υλικά:

500gr         ρεβύθια βρασμένα
1                μέτριο κρεμμύδι
1                κόκκινη πιπεριά
1                αυγό
1 σκελίδα  σκόρδου
2                τομάτες τριμμένες
                  αλάτι-πιπέρι κόκκινο γλυκό
                  πιπέρι-άνηθο αποξηραμένο


                                                                                                         Εκτέλεση:




1)Πολτοποιούμε τα ρεβύθια και την πιπεριά  στο μπλέντερ.Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το αυγό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το σκόρδο λιωμένο,τα μπαχαρικά.              









  2)Ζυμώνουμε το μείγμα πλάθουμε στο  κλασικό σχήμα από τα σουτζουκάκια ή σε σχήμα του κλασικού κεφτέ τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο που έχουμε. 







3) Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε λίγο από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ρίχνουμε την φρέσκια τριμμένη τομάτα και λίγο ζεστό νερό.Όταν ξεκινήσει να κοχλάζει η σάλτσα ρίχνουμε προσεχτικά ένα-ένα τα ψημένα (στο φούρνο) σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράζουν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέση η σάλτσα της φρέσκιας τομάτας.Μπορούμε ν τα σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
   



                     Εάν σας άρεσε κοινοποιήστε την συνταγή μας και στο Facebook !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...